Hoppa till innehåll

Att arbeta agilt innebär inte automatisk framgång

augusti 21, 2013

Valtech har gjort något väldigt fint och ovanligt för att vara ett konsultföretag. De visar sig sårbara och skriver en bloggpost om ett misslyckat agilt projekt de genomfört. Mycket intressant läsning om hur det agila gick över styr. Teamet fick för mycket frihet, och produktägaren lyckades inte hålla i prioriteringen.

De missade kanske framförallt en av kärnvärdena med agil utveckling. Ett utvecklingsprojekt skall ge affärsnytta tidigt i processen och den nyttan skall öka med varje ny release.  Här hade projekgruppen fastnat bakom agila verktyg som testdriven utveckling, parprogrammering, Kanbantavlor och refaktorering utan att inse vad verktygen är till för.

Självorganiserande team tar bort mycket av den överväldigande byråkrati och möteshysteri som kan uppstå med en despotisk projektledare, men det är också viktigt att inte förlora det kollektiva ansvaret att leverera när ansvaret slussas ut på teamet och inte den enskilde personen.

http://www.valtechlabs.se/nar-processen-bryts-ner-och-gar-sonder

Det är viktigt att inse att ”agilt” inte är synonymt med ”framgång”. Alla intellektuella arbeten och processer bygger på människor och relationer. Det finns ingen silverbullet.

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: