Hoppa till innehåll

Tusen fel blir ett rätt på SXSW

april 30, 2014

Jag har skrivit ett blogginlägg på Sveriges Radios utvecklingsblogg om min resa till SXSW i mars 2014.

Jacob på SXSW

Jacob på SXSW

En sak jag också blev väldigt fascinerad av är alla de startups som gör sin entré här. Entreprenörskulturen är som en folkrörelse på SXSW. Jag har själv grundat internetföretag innan jag började på Sveriges Radio. Men detta är något helt annat än vad jag är van vid. Entreprenörerna utstrålar ett enormt självförtroende. För att inte tala om riskkapitalbolagen. Såddfinansiering på ett par hundratusen dollar går att få redan efter ett första möte.

Det finns ändå en klarsynthet för att de flesta startups kommer att misslyckas. Och misslyckande ses här som helt normalt. Det är inte förenat med samma stigma som i Sverige. Jag såg många dåliga idéer och knäppa företag på SXSW. Och jag tycker att det är häftigt att de får chansen att prova vingarna. Bland tusen nya startups finns en god chans att där även finns en handfull lysande. I ett sådant klimat är det ingen tillfällighet att de nya idéerna frodas och att det växer upp nya företag. Dessa nya företag kan med Internets omedelbara globala räckvidd påverka våra liv här i Sverige. Detta var något som Googles VD, Eric Schmidt också tog upp när försökte se in i framtiden. Han uttryckte en genuin oro för Europa och Japan som inte satsar på ett liknande entreprenörsklimat. Vi får se om han får rätt.

Jag är väldigt glad över mitt besök till SXSW 2014 och känner mig väldigt inspirerad. Internetbranschen är mer intressant än någonsin.

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: