Hoppa till innehåll

Video: Produkt, skräddarsytt eller ramverk – vad ska du välja?

november 11, 2012

Marcus Ahnve (Valtech), Peter Lind (Valtech/TV4), Henrik Holmström (Atex Polopoly), Jacob Hamacher (Sveriges Radio) och Rikard Ljungman (EPiServer)

Jag medverkade i en paneldebatt med ämnet ”Produkt, skräddarsytt eller ramverk – vad ska du välja?” på Valtech Day i Stockholm den 7:e november 2012. Jag debatterade med Marcus Ahnve (Valtech), Peter Lind (Valtech/TV4), Henrik Holmström (Atex Polopoly) samt Rikard Ljungman (EPiServer).

Vår panel finns på plats för att berätta om sin syn på lösningar, och svara på publikens frågor utifrån sina olika perspektiv. Tänkbara frågeställningar: När är ett CMS/skräddarsytt/ramverk att föredra? Vad ska jag beställa när? Hur tidigt/sent bör beslut fattas? Hur blir det för redaktörer med ramverk? Påverkan på min verksamhet/vardag/interna processer? Hur påverkas användbarheten av egen/produktutveckling? Vad blir lätt/svårt, dyrt/billigt att bygga upp? Hur blir det om 5 år, med ex livscykel och uppgraderingar?

Jag medverkade då vi på Sveriges Radio har valt att använda vårt egna publiceringssystem Isidor, i stället för att köpa ett standardsystem.

Det är den första paneldebatt jag medverkat i, och jag är väldigt glad att jag tog chansen. Känner att jag fick igenom mina viktigaste poänger och diskussionen fortsatte även utanför scenen. Väldigt givande samtal.

Annons
One Comment leave one →
  1. Mats permalink
    november 21, 2012 20:12

    Den perfekta balansen mellan CMS och ramverk finns i ProcessWire. Otroligt avskalat och flexibelt. Enkelt att använda och lika enkelt att utveckla med.

    Tack för en intressant blogg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: