Hoppa till innehåll

Deklarationen: INK2, INK2R och INK2S måste lämnas på papper även 2012

maj 1, 2012

image

Jag trodde först att det gick att lämna deklarationen för mitt aktiebolag via webben i år. Hos skatteverket står det nämligen att INK2, INK2R och INK2S går att lämna elektroniskt. Men här krockar det gamla och det nya. Det skatteverket menar med ”mobilt media” är nog en diskett i ett kuvert.

Jag tror att många gör sin företagsdeklaration i år för första gången. Tidigare har vi haft tvång på att ha revisor. Revisorer har speciella program som kan leverera filer till skatteverket. Det är det som är skillnaden på elektroniskt och digitalt.

Vi andra får cykla till vårt lokala skattekontor och lämna ett kuvert med papper innan midnatt i morgon. Precis som på farfars tid.

Uppdaterad juli 2015:

Nu går det faktiskt att lämna in även INK2S och INK2R elektroniskt. Tack till Björn Palmqvist som utvecklat en tjänst med öppen källkod som skapar de elektroniska filerna som Skatteverket kräver.

Annons
7 kommentarer leave one →
 1. maj 1, 2012 15:09

  Jakob, du kan fylla i pdf:erna, underteckna dem på http://underskrift.se med e-leg och mejla de undertecknade dokumenten till Skatteverket. stockholm@skatteverket.se om du hör hemma i Sthlm… Har gjort det själv, funkar finfint!

 2. maj 1, 2012 18:10

  Vilken smart idé Jonas. Jag har varit nyfiken på http://underskrift.se en tid och nu är det kanske tillfället att prova?

 3. maj 2, 2013 21:14

  I väntan på att webbtjänsten ska klara av det:

  Har du ett bokförings- och/eller skatteprogram som kan skapa SRU-filer kan du ladda upp INK2R och INK2S via Skatteverkets sida för filöverföring.

  Har du inte ett sådant program så går det att kika i SKV 269 där filformatet för blanketterna och deras SRU-koder finns med, knåpar kvickt ihop filerna som behövs, och laddar upp. Jag prövade nyss det senare, funkade finfint!

  • maj 2, 2013 21:20

   Vilket bra förslag Jonas! Fick du nån bra kvittens så du vet att du gjorde rätt? Jag undrar om det fanns en internetbaserad öppen filöverföringstjänst förra året då jag skrev posten?

   Själv cyklade jag till mitt skattekontor i sista stund i år igen.

   • maj 2, 2013 21:43

    Jag fick ett OK på filerna från webbtjänsten i alla fall och den verkade känna igen vilka blanketter de innehöll, så jag tror det gick bra. Filformatet är rätt enkelt, så det är nog inte så mycket som kan gå snett.

    Att cykla är nog skönare i alla fall. Jag tror jag satsar på det nästa år…!

 4. Jacob Hamacher permalink*
  juli 16, 2015 15:28

  Nu går det faktiskt att lämna INK2S och INK2R elektroniskt tack vare en ny tjänst byggd med öppen källkod. http://aidium.se/2013/11/tdd-with-jasmine/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: